L'artista nord-americà Frank Stella posant al costat d'una de les seves obres al Museu d'Arts a Wolfsburg
L'artista nord-americà Frank Stella posant al costat d'una de les seves obres al Museu d'Arts a Wolfsburg (EFE/Matthias Leitzke)

Mor als 87 anys el pintor nord-americà Frank Stella, referent del minimalisme

L'artista es va convertir en una figura de l'art nord-americà de la postguerra i va obtenir un ràpid reconeixement abans dels 25 anys

RedaccióActualitzat

El pintor nord-americà Frank Stella, reconegut per les seves pintures monocromàtiques i minimalistes, ha mort a Nova York als 87 anys víctima d'un limfoma.

L'artista es va convertir en una figura de l'art nord-americà de la postguerra i va aconseguir un ràpid reconeixement només acabar els estudis universitaris.

En part, gràcies a la sèrie "Black Paintings", quadres de gran escala consistents en ratlles fosques tot just separades per línies de llenç sense pintar que contrastaven amb l'expressionisme abstracte dominant a la dècada de 1950.

"Zambezi", obra de Frank Stella del 1959 (Flickr/Rob Corder)

De fet, quatre d'aquestes obres es van exposar a l'exposició del 1959 "Sixteen Americans" del Museu d'Art Modern de Nova York, on Stella va ser l'artista més jove. 

Després d'aquesta proposta, però, el pintor va canviar de registre i durant els anys següents va explorar el color i la forma amb obres acolorides, algunes encara amb ratlles, d'altres amb formes irregulars i motius geomètrics.

"Harran II", obra de Frank Stella del 1967 (Flickr/Rob Corder)

A les dècades de 1970 i 1980, Stella es va dedicar cada cop més a elaborar obres tridimensionals, incorporant l'alumini i la fibra de vidre a les seves creacions.

Poc donat a explicar les seves obres, als anys següents es va estendre a l'escultura i fins i tot el disseny, amb encàrrecs d'entitats públiques i privades, com el que va fer per a la Torre de la Companyia de Gas de Los Angeles, a Califòrnia.

Així, Stella va ser reconegut com un gran artista nord-americà abans dels 25 anys i va continuar la seva carrera durant més de sis dècades.

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut