Segura i les altres rellevistes del 4x400 celebren l'èxit aconseguit
Atletisme

Berta Segura lidera l'equip espanyol de relleus 4x400 cap als Jocs de París

L'atleta lleidatana va aconseguir el millor registre de les velocistes espanyoles, que van batre un rècord del 1991, en el Mundial de relleus. L'equip masculí de 4x400, amb Bernat Erta, també anirà als Jocs. Jaël Bestué, integrant del 4x100, es va quedar a les portes però segueix amb aspiracions.

Redacció Esport3Actualitzat

El somni olímpic semblava molt lluny, per a Berta Segura, després de l'actuació a les eliminatòries de dissabte. Al Mundial de relleus, que s'ha disputat a Nassau (Bahames), l'equip espanyol femení es va quedar sense poder entrar a la final dels 4x400. Però encara quedava la repesca de diumenge, on estaven en joc dues places olímpiques més. En aquesta altra prova, una actuació excepcional va conduir les velocistes espanyoles cap als Jocs de París.

Després d'un inici discret de Carmen Avilés, la posada en escena de l'atleta lleidatana, en la segona posta, amb un temps de 51"29, va iniciar la remuntada. Eva Santidrián i Blanca Hervás van completar la feina i el quartet femení, que va travessar la línia d'arribada en segona posició, després de Bèlgica, amb un temps de 3'27"30. Un registre que supera per 27 centèsimes l'anterior rècord d'Espanya, que aguantava des del 1991.

La gesta de Berta Segura i les seves companyes té el mèrit afegit que es va produir només mitja hora després d'haver pres part en el relleu mixt 4x400, amb el desgast que implica la competició.

Les rellevistes del 4x400 no estaran soles a París. El relleu masculí de la volta a la pista també va aconseguir el seu bitllet per al gran esdeveniment d'aquest estiu. Óscar Husillos, Julio Arenas, Iñaki Cañal i Manuel Guijarro van imposar-se a la repesca, amb un temps de 3'02"39, davant de Polònia i la República Txeca. En la cursa decisiva no hi va participar Bernat Erta, que sí que ho havia fet dissabte en les eliminatòries. El lleidatà, medalla de plata en el Mundial i l'Europeu de pista coberta, els anys 2019 i 2022, respectivament, també viatjarà a la capital francesa.

Pendents d'aconseguir el bitllet queden Jaël Bestué i la resta de l'equip femení del 4x100. Van fer una repesca de mèrit, 42"88, però no n'hi va haver prou. La mala sort en la distribució dels rivals de la repesca, on van córrer contra els potents Itàlia i Costa d'Ivori, va fer que equips com el de Trinidad i Tobago es classifiquessin després de parar el cronòmetre en uns més que discrets 43"54. La santcugatenca, que forma equip junt amb Sonia Molina-Prados, Paula Sevilla i Maribel Pérez, encara tindrà opcions olímpiques si fa una bona actuació als Europeus de Roma (7-12 de juny).

 

Anar al contingut