girona

El "pla B" a Montilivi: el Girona demana per Montjuïc a l'Ajuntament de Barcelona

Les exigències de la UEFA per acollir la Champions explicarien un trasllat de Montilivi a la instal·lació olímpica

Redacció Esport3Actualitzat

L'opció que Montilivi aculli els partits del Girona a la Champions la temporada vinent pot perdre força. El club blanc-i-vermell fa setmanes es va posar en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona per demanar condicions de cara a un possible lloguer de Montjuïc, de titularitat pública.

Fonts del consistori han confirmat a Esport3 aquestes converses amb l'entitat que presideix Delfí Geli, que volia recopilar informació de com fer possible l'èxode. Les exigències immediates de la UEFA explicarien un trasllat de Montilivi a la instal·lació olímpica.

La informació és coherent amb l'opinió expressada per Geli en les últimes hores, un parer divergent amb el dels responsables de la faceta esportiva, com Cárcel, Míchel o el migcampista Aleix Garcia. Dilluns va reconèixer al programa "Què t'hi jugues?" de Ràdio Barcelona que l'estadi se'ls quedaria molt petit un cop no puguin utilitzar la grada supletòria de la Lliga i hagin de remodelar la zona de premsa i les sales vip.

No és la primera vegada que el Girona tempteja l'opció barcelonina. Montjuïc no era l'única opció. Fa unes setmanes també van contactar amb l'Espanyol, però el club blanc-i-blau va proposar unes condicions econòmiques elevades per l'ús de Cornellà-el Prat.

La reforma de l'estadi, incompatible amb "pegats" provisionals

El club gironí té pensada una reforma integral de l'estadi incompatible amb les modificacions temporals necessàries per encaixar en els requisits de la UEFA de cara al curs 24-25.

El club no vol multiplicar la despesa. I això, unit a les limitacions d'aforament d'un Montilivi reduït a només 9.000 espectadors, complica que a Girona es pugui sentir en partit oficial la música celestial que va sonar dissabte després del 4 a 2 contra el Barça. Montjuïc té una capacitat aproximada de 50.000 persones.

Confluència de Girona i Barça al mateix estadi

Si tirés endavant aquesta opció barcelonina, el "pla B", en paraules de Pere Guardiola, Girona i Barça compartirien instal·lació en els seus partits com a locals. Com fan el Milan o l'Inter amb San Siro.

Per això, el sorteig de la pròxima Lliga de Campions, que estrena format, hauria de tenir en compte l'alternança de partits entre els dos participants catalans a la màxima competició. Si més no durant la fase de grups, mentre les obres del Camp Nou impedeixin el retorn a casa dels blaugranes, previst per a finals de la tardor.

Oposició social a la proposta

Però la proposta no agrada a bona part de l'afició blanc-i-vermella, que ja s'està mobilitzant a les xarxes per evitar l'exili. Estan en contra d'haver-se de desplaçar i tenen por de rebre invasions rivals en un recinte molt més gran. L'etiqueta #ElGironaAGirona i #MontiliviDeChampions aglutina aquesta oposició de part de la massa social a internet.

Algunes de les creativitats utilitzades per criticar el possible exili s'acompanyen de la frase "Prou de fer negoci amb l'abonat". D'aquí una setmana, contra el Vila-real, podria arribar la protesta a les graderies. És el gran efecte col·lateral de l'èxit fulgurant dels de Míchel.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut